De bouw

Vlak voor de tewaterlating ligt het pronkjuweel van onze stichting nog op het droge te wachten op de komende spannende ceremonie door de burgemeester van de gemeente Kaag en Braassem. Een prachtige avond voor Kaageiland, waarvan de bewoners in de loop der jaren al gewend zijn geraakt aan de tewaterlating van luxe jachten. Deze avond gaat het echter om een geheel ander initiatief: de fluisterboot van de Stichting KaagErvaaring zal haar intrede doen in de Kaagse wateren. Zij zal komende zomer dienst gaan doen als gastschip voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking bij een vaaravontuur op de Kaag.

Onder leiding van vrijwilligers van onze stichting, zowel kapiteins als gastvrouwen of – mannen, zal de Kaagervaaring overal op de Kaag te vinden zijn. Vanaf de vaste ligplaats op Kaageiland, recht tegenover De Stal,  vaart deze fluisterboot richting Braassemermeer of Leiden om al spoedig tot een vertrouwd beeld uit te groeien. Vanaf het eerste initiatief tot en met de oplevering heeft de bouw ongeveer twee jaar geduurd. Vanaf het allereerste begin kon de stichting steunen op een groot aantal bedrijven die hun enthousiaste steun gaven bij de tot standkoming van het schip.

De bouw zelf was al een leerproces, onder leiding van ervaren scheepsbouwers mocht een aantal leerlingen van het ROC-Leiden hun droom verwezenlijken.

Vlak voor de tewaterlating ligt het pronkjuweel van onze stichting nog op het droge te wachten op de komende spannende ceremonie door de burgemeester van de gemeente Kaag en Braassem. Een prachtige avond voor Kaageiland, waarvan de bewoners in de loop der jaren al gewend zijn geraakt aan de tewaterlating van luxe jachten. Deze avond gaat het echter om een geheel ander initiatief: de fluisterboot van de Stichting KaagErvaaring zal haar intrede doen in de Kaagse wateren. Zij zal komende zomer dienst gaan doen als gastschip voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking bij een vaaravontuur op de Kaag. Onder leiding van vrijwilligers van onze stichting, zowel kapiteins als gastvrouwen of – mannen, zal de Kaagervaaring overal op de Kaag te vinden zijn. Vanaf de vaste ligplaats op Kaageiland, recht tegenover De Stal,  vaart deze fluisterboot richting Braassemermeer of Leiden om al spoedig tot een vertrouwd beeld uit te groeien.

Vanaf het eerste initiatief tot en met de oplevering heeft de bouw ongeveer twee jaar geduurd. Vanaf het allereerste begin kon de stichting steunen op een groot aantal bedrijven die hun enthousiaste steun gaven bij de tot standkoming van het schip. De bouw zelf was al een leerproces, onder leiding van ervaren scheepsbouwers mocht een aantal leerlingen van het ROC-Leiden hun droom verwezenlijken.

Comments are closed.