Rolstoelvriendelijk het water op tijdens Kaagtocht van 3 augustus

Eelke Kelderman struint in haar rolstoel heel Nederland af om hotels en bed & breakfasts te testen op toegankelijkheid. Deze zomer neemt ze ons mee in haar speurtocht. Ze geeft ons de beste zomertips! In haar eerste blog: rolstoelvriendelijke boten.

20140803_164856

"Is dit de Randstad?"

Eelke: “Afgelopen weekend weer een uniek stukje Nederland ontdekt. En dan nog wel vanaf het water. Kaageiland! Met het pontje, waar maximaal vier auto’s op passen, ben je in één minuut op het eiland. Eenmaal op het eilandje, waan ik mij even in een andere wereld. Heeft de tijd hier stil gestaan? Is dit de Randstad? Hoe kan het dat ik hier niet eerder was?

In elk geval heb ik nu een goede reden want sinds kort kun je ook als rolstoeler de Kagerplassen op en dat is toch wel een must op dit watersporteilandje. Vanaf de steiger, tegenover het mooie kerkje, rijd je zo de boot op. Eenmaal op het water merk ik pas, dit bootje is fluisterstil. Enorme accu’s zorgen ervoor dat we enkele uren, zonder geluid, heerlijk over de plassen en binnenvaartjes varen. Het is prachtig weer dus overal om ons heen varen bootjes en zitten mensen op hun woonboten lekker over het water te staren. Wist je dat hier meer molens staan dan het erom beroemde kinderdijk?

20140803_155552

Rolstoel achter het stuur

 

Helemaal super is dat je ook in een rolstoel achter het stuur kan plaats nemen.  Belangrijk om te weten; zeilers hebben voorrang. Voor 75 euro zit je een halve dag op het water, inclusief schipper en bemanning. Er past 1000 kilo aan passagiers op. Dus reken maar uit wie je allemaal mee wilt nemen. Meer info op www.kaagervaaring.nl

Ik kreeg natuurlijk ook direct zin om hier te blijven slapen maar dat moet nog even wachten, pas vanaf volgend jaar kun je op Kaageiland overnachten in een rolstoeltoegankelijk appartement (hou hiervoor mijn website in de gaten:www.eelkedroomt.nl).

Overgenomen van een blog van Eelke Kelderman onder de naam: Vakantietips van Eelke. Op 8 augustus 2014 publiceerde zij haar artikel: Rolstoelvriendelijk het water op.

Comments are closed.