Boottochtje KaagErvaaring 2 juni

Afgelopen maandag was het dan zover, we gingen varen met een groepje van 10 man, waaronder 3 rolstoelgebruikers, iedereen had zich er al een paar dagen op verheugd en het weer was prachtig!
We vertrokken na de lunch en hadden tassen vol met proviand bij ons, want een mens kan hongerig worden op het water, toch?! Ook het tochtje er naar toe was leuk naar het Kaageiland, waar de boot aangemeerd lag, we werden allerhartelijkst ontvangen door de schippers Adriaan Tielemans en Jan Verhaar, en bemanningslid Jeannette Mussert.
We waren een half uur voor aanvang daar, zodat we ons goed konden installeren, en eventueel nog naar het toilet konden gaan bij De Stal op de Kaag, ook kregen we uitleg over de veiligheidsregels, heel belangrijk natuurlijk.
Het was ronduit fantastisch, allen hebben we genoten van de mooie rustige omgeving met de grote variatie vogels, eenden, zwanen, koeien, schapen en wat nog meer, die we tegenkwamen. We hadden prachtig weer en allemaal een uitstekend humeur. Er was de gelegenheid om eventueel zelf aan het stuurwiel te draaien onder leiding van de schippers natuurlijk, en daar werd door ons gretig gebruik van gemaakt. Er was indien je dat wilde, muziek aan boord, een rustig achtergrond muziekje samen met het geluid van het kabbelende water en de wind ruisend door het riet, voelde je heel erg ontspannen.
De bemanning wees ons op verschillende bezienswaardigheden, en vooral de vele molens waren heel mooi en de uitleg erbij was heel boeiend. Al met al was het een super leuke middag en gingen we helemaal rozig en tevreden weer van boord rond half 5. Dank jullie wel schippers en bemanningslid, we hebben genoten, namens onze cli├źnten Sonja en Loes.

Comments are closed.