14 januari 2022 Jan Verhaar overleden

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Jan Verhaar is overleden. Niet geheel onverwacht want hij was al een lange tijd zeer ernstig ziek.

Al vanaf de oprichting van onze stichting was Jan een uiterst aimabele, fijne schipper die altijd bereid was zijn tochtjes voor de KaagErvaaring tot een feestelijke gebeurtenis te maken. Hij kende de Kaag als zijn broekzak en kon er smakelijk en met grote kennis van zaken over vertellen. Zijn ruime ervaring op het water, maar ook ’s winters als ijszeiler op het ijs maakte hem tot een graag geziene schipper die zijn verhalen altijd voorhanden had.

Als iemand een keer een vaartocht met Jan had gemaakt, werd er altijd gevraagd of hij vrij was omdat men hem weer als schipper wilde. Als molenaar van de Kagermolen wist hij te boeien met zijn grote kennis van het wel en wee van de molenaar wat hij in al zijn vezels van zijn lichaam was.

Enkele jaren geleden begon hij te sukkelen met zijn gezondheid maar toch wilde hij zoveel mogelijk blijven varen. We zagen hem strijden tegen een ziekte, waarvan hij helaas nooit zou kunnen winnen. Toch bleef hij bijeenkomsten trouw bezoeken en wilde hij waar mogelijk betrokken blijven samen met zijn vrouw Els. Helaas moeten we vandaag constateren dat ook wij de strijd verloren hebben. We zullen hem enorm missen als gezicht van de KaagErvaaring. Voor Els is het verlies zwaar; maar zij mag trots zijn op haar man waar we niets dan mooie woorden voor kunnen bedenken.

De KaagErvaaring vaart nooit meer uit zonder de herinnering aan die sympathieke man, die bevlogen molenman, de schipper die mensen met een glimlach wist te verleiden tot een tochtje langs zijn molen. Voor ons is Jan een toonbeeld van iemand die zich weet weg te cijferen voor de medemens. We wensen Els alle sterkte toe in deze voor haar moeilijke tijden.

Het bestuur van de KaagErvaaring

Comments are closed.